CatalÓ Castellano
Agenda

Història del Centre

L’Escola Prínceps-23 d’Abril ,  Privada i Concertada per la Generalitat de Catalunya dins el barri de Verdum i ubicat al districte de Nou Barris de Barcelona, inicia les seves activitats acadèmiques l’any 1957, dins un barri en el que quasi cap carrer sabia el que era un asfaltat. Amb la primera de les escoles batejada amb el nom d’Acadèmia 23 d’Abril i situat a la Via Júlia número 31 (antic carrer Portadella s/n i molts anys abans de la construcció de l’actual Via Júlia) i havent de cedir el preciós pati, amb arbres inclosos, que tenia l’escola davant la porta principal a vies del nou traçat que tindria l’actual Via Júlia.

L’asfalt comença a cobrir els carrers. Els anys seixanta suposen  un canvi a l’aspecte exterior del barri. La zona comptava amb escassos transports. Un esdeveniment molt important va ser quan el tramvia nº 47 arriba fins a l’actual plaça Llucmajor, molt a prop de l’escola, connectant d’aquesta manera la ciutat amb Nou barris. La segona edificació de l’escola es construeix a l’any 1960 a escassos metres de l’anterior amb el nom de Prínceps, al carrer de l’Artesania nº 46.

La nostra escola neix de la iniciativa d’una família , de la que tots els membres són mestres, en un moment en el que no hi ha suficients escoles al barri de caràcter públic.

Necessàriament privada, però amb voluntat de servei públic i sobretot, de servei a la comunitat, l’Acadèmia 23 d’Abril, el seu primer nom i com era coneguda al barri, comença les seves activitats impartint classes als nivells  de Parvulari, Ensenyança Primària, Batxillerat lliure, Comerç i Idiomes, repàs, ...

A l’any 1979 es forma la Cooperativa S.C.C.L. Prínceps-23 d’Abril, amb tots els seus professors en societat i comptant amb el bon nom amb el que ja comptava l’escola al barri, va seguir treballant en pro d’una qualitat a l’ensenyança.

Més tard van continuar les subvencions... i finalment els concerts, ...va augmentar el nombre d’alumnes i professors... EL PROJECTE DE LA NOSTRA ESCOLA SEGUIA ENDAVANT.

Durant aquests anys han canviat moltes lleis, normes... etc, però el nostre compromís juntament amb l’essència del que significa la formació i educació del nostre alumnat, ha estat la nostra senyera , a fi i efecte de que tots els alumnes progressin acadèmica i humanament d’acord amb la seva singularitat.

El nostre compromís és continuar en aquesta línia innovadora pedagògica, amb un treball individual i en equip, una unificació de criteris d’actuació amb la utilització de totes les eines i recursos al nostre abast, continuant bellugant les inquietuds dels nostres alumnes, fomentant les escales de valors i aspectes morals que són coherents amb els objectius de formació integral, racional i lliure, ajudant d’aquesta manera als alumnes i a les famílies.

Avui en dia contem amb un professorat del qual gran part són antics alumnes de l’escola i dins el nostre alumnat contem també amb els fills d’antics alumnes i dels quals ens sentim molt orgullosos.

Així doncs i resumint, es tracta d’una escola de caire familiar amb una gran voluntat de fer les coses be i seguint la línia marcada pels nostres predecessors. Privada però amb voluntat de servei públic i sobretot de servei a la comunitat. Els nostres alumnes així ho perceben i també, la veritat és que la nostra feina es veu força reconeguda i això, ens serveix per seguir lluitant dia rere dia pels “nostres nens”.